2018. október 31., szerda

Régi parketta átrakása Alacskai úti lakótelep

Régi parketta átrakása Alacskai úti lakótelep

Megfizethető parketta csiszolás Alacskai úti lakótelep régiójában, emellett parketta lerakás, parketta lakkozás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Alacskai úti lakótelep övezetében jótállással az elvégzett munkára, fix parketta felújítás árral.

Miért érdemes cégünket hívni parketta csiszolással Alacskai úti lakótelep régiójában?

  • Szavahihetők vagyunk (tartjuk magunkat a megbeszéltekhez)
  • Olcsó parketta felújítást, parketta javítást kínálunk
  • Gyors parketta felújítást, parketta javítást garantálunk (Alacskai úti lakótelep környékén)
  • Gyakorlatilag folyamatosan rendelkezésre állunk
  • A legjobb eszközparkkal rendelkezünk
  • 30 éve működik a vállalkozásunk
  • 100%-os ügyfélelégedettségi garanciával dolgozunk
  • Alaposság a vállalt feladatok teljesítésében
  • Nagyobb volumenű megrendelés esetén árengedmény
A mi cégérünk az elégedett ügyfél, célunk, hogy továbbajánljon minket barátainak és ismerőseinek!

Miért válhat elkerülhetetlenné hosszú idő múltán a parketta felszedése és visszaragasztása Alacskai úti lakótelep területén?

A parketta átrakása a legpraktikusabb megoldás lehet a karcos parketta felújítására.
  • A régen leragasztott parketta ragasztása már nem tart eléggé az idő múlásával különböző okok miatt.
  • A parketta kiterjedt területen kopott el, így szükségessé válhat néhány parkettadarab kicserélése, ilyenkor okos megoldás lehet a többi parkettafa átrakással kivitelezett megszilárdítása.
  • A régi parketta elemei hosszabb idő múltán kiszáradtak, és túl nagy hézag alakult ki köztük, ami nem tüntethető el szépen.
  • A parkettát stabilizáló OSB lemez elmozdult, ezért már nem megfelelő a stabilizáló feladat ellátására.
  • A parketta hézagainak kitöltése időnként elég lehet, akár több évre is tartós beavatkozás lehet, de a leghatékonyabb technológia a parketta átrakása.
  • A parketta elmozdulásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással küszöbölhetők ki.
  • A felszedés és újbóli lerakás azért is ideális, mert sok idő elteltével a parketta színe ”beérik”, és már nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat találni, így a megöregedett parketta elemek újrahasznosítása miatt színazonos lesz a burkolatunk.
felpúposodott parketta javítása Alacskai úti lakótelep

A parketta átrakás rövid leírása

  1. A parketta átrakásának első lépéseként felbontjuk a parkettát.
  2. A parkettaragasztó maradványainak eltávolítása után sorba kell pakolni a parketta elemeit.
  3. Ha megtisztítottuk az aljzatot, ezután következik a régi parketta visszaragasztása.
  4. A műveletsor záró eleme az újonnan leragasztott parketta csiszolása és több rétegben történő lakkozása.
Parketta átrakását házilag azért nem javasoljuk, mert átrakás közben a parketta meg is sérülhet. A parketta átrakása a leghatékonyabb eljárás lehet a régi parketta felújítására. A régen lerakott parketta ragasztása elengedett idővel különböző okok miatt. A parketta nagy felületen sérült meg, ezért szükségessé válhat bizonyos elemek cseréje, ilyenkor okos döntés lehet a többi parkettaelem átrakással való megerősítése. A régi parketta elemei idővel összeszáradtak, és túl nagy hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető esztétikusan. A parkettát rögzítő párnafa rögzítése meglazult, így már nem bizonyul elég erősnek a rögzítő funkció betöltéséhez. A parketta hézagainak kitöltése sokszor elég lehet, akár hosszabb időre is tartós megoldás lehet, de az igazán biztos technológia a parketta felszedése és újbóli lerakása. A parketta mozgásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással szüntethetők meg. Az átrakás azért is javasolt, mert idővel a parketta színe változik, "beérik", és soha nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat szerezni, ezért a régi parketta elemek újbóli felhasználásával nem lesz színeltérés. Parketta felújítási tevékenységeink 100%-os elégedettségi garanciavállalással vállaljuk az alábbi tevékenységeket:
  1. Helyszíni felmérés (Alacskai úti lakótelep területén)
  2. Anyagbeszerzés Alacskai úti lakótelep
  3. Sucupira parketta felújítás Alacskai úti lakótelep
  4. Iroko parketta csiszolás Alacskai úti lakótelep
  5. Jatoba parketta aljzatkiegyenlítés Alacskai úti lakótelep
  6. Jatoba parketta pótlása Alacskai úti lakótelep
  7. Jávor parketta lerakása Alacskai úti lakótelep
  8. Jarrah parketta nyikorgás megszüntetése Alacskai úti lakótelep
  9. Gyertyán parketta szegélyezés Alacskai úti lakótelep
  10. Nem hagyunk rendetlenséget magunk után
  parketta lakkozás Alacskai úti lakótelep Sokféle parkettával kapunk megrendeléseket, pl.:
  • Hagyományos parketta
  • Szalagparketta
  • Mozaik parketta
  • Hajópadló
Erősen mozgó parketta esetén a csiszolást csak fixálás után lehet végrehajtani.  

A csiszolást követő olajozás:


Természetes olajozás
Az olajozás kiemeli a fa rajzolatát. Könnyen szinten tartható, viszont valamivel több gondozást kíván, mint a lakkozott felületű termékek, hiszen esetenként kezelni kell a felületet.

Matt lakkozás
Azt a benyomást kelti, mintha a szalagparkettát felületkezelés nélküli alapanyagból gyártották volna, kellemes a talpnak, hiszen selymes tapintása van. A matt lakkozott felületű termékek tartósabbak és jól ápolhatóak.

Selyemfényű lakkozás
A selyemfényű lakkal bevont parketták bővítik a fa jellemzőit olyan módon, hogy erőteljesebbé teszik a fa természetes struktúráját, és természetességet ad annak színtónusához. Ennek következtében jelentős mértékben erősebb és nehézségek nélkül tisztítható felületet alakíthatunk ki, kiemeli a fa struktúráját.

Pácbevonat
Pácolt felületű parketta: a transzparens színtől a csokoládébarnáig vagy akár a feketéig, a természetes színtónusok új színre „festésére” alkalmazható.

HASZNOS TUDNIVALÓK A PARKETTÁZÁSSAL KAPCSOLATBAN

  1. Amennyiben valamilyen rendellenességet észlel a parkettában (pl. rést), kérjen tőlünk tanácsot a teendőkkel kapcsolatban, ne hagyja, hogy egy elhanyagolható kellemetlenségből jóval nagyobb ráfordítással orvosolható komplikáció legyen, mert többnyire a javítás ráfordítása a többszöröse az időben lebonyolított beavatkozásnak!
  2. Parketta padlófűtésre csupán akkor használható, ha kis rétegvastagságú parkettát fektetünk, különben a fa hőzáró tulajdonsága miatt nem észlelhető a fűtő hatás.
  3. A költségeket többnyire helyszíni felmérés alapján lehet véglegesíteni, viszont ez fix marad ezután. A munka megtekintéséért Alacskai úti lakótelep vonzáskörzetében nem kell külön fizetni.
  4. Felvilágosítást az Ön igényeit meghallgatva végzünk, és munkánkra 100%-os elégedettségi jótállást vállalunk!
  5. Az ablakok mérete a parketta árnyalatának kiválasztásánál szintén domináns tényező lehet. A sötét padló túl sötétnek bizonyulhat a lakáshoz. Mindamellett egy sötét szalagparketta barátságos hangulatot adhat tekintélyes méretű helyiségekben.
  6. Ha hosszú élettartamú parkettát tervez vásárolni, akkor javasoljuk a csaphornyos parkettát. Ez a legrégebb óta használt parkettaváltozat. Teljes keresztmetszetében kemény fából készült. Jellemző vastagsága 22 mm. A parketta teljes felületét az aljzathoz kell ragasztani. Pl. a fa fajtájától függően lehet kétkomponensű ragasztót használni. 10 mm-es koptatórétege miatt a leghosszabb ideig tartó parketta.
  7. Padloponozás előtt gondosan kell meghatározni a felhasznált kiegyenlítő anyagot. Csaphornyos parketta, bambuszparketta vagy laminált padló alá nem ugyanazt a kiegyenlítőt kell teríteni, mert más-más szempontoknak kell megfelelniük. Ennek köszönhetően a legjobb, ha nem ügyes kontárral végezteti, hanem ránk bízza, tudniillik csupán így tudunk garanciát vállalni a munkánkra!
  8. Ha festetni is kíván a felújítás részeként, akkor a legokosabb döntés a parkettázás előtt elvégeztetni, mert különben a parketta hézagaiba behatolhat apró piszok, ami rövidebb és hosszabb távon sem tesz jót.
Facebook oldalunkon időnként kiírjuk a velünk kapcsolatos fontosabb híreket. Hasznos tanácsok a felújított parketta ép állapotának védelme érdekében
  • Ne lépjen rá az újonnan pácolt felületre 1 napig!
  • A bevonat első takarítása 2-3 napon belül végezhető el.
  • 6-7 napig ne helyezzen rá bútorokat, a lakásban lévő bútorokat csak ezután tegye a helyükre.
  • A parketta mindennapos használatba vételére igazán csak az első 8-10 nap múltán kerülhet sor, ettől kezdve hosszú ideig lelheti örömét a szép állapotában.

Alacskai úti lakótelep vonzáskörzetében az alábbi megrendelők hívását várom:

  • Családi házak parketta felújítása
  • Társasházak
  • Közületek (pl. iskola) parketta felújítása

parketta lerakás-átrakás Alacskai úti lakótelep

A parketta felújítás árakról weboldalunk Parkettázás munkadíjak menüjében olvashat, néhány munkánkról készített fényképeket pedig a Referenciamunkákra kattintva talál.
Pénztárca kímélő parketta csiszolás Alacskai úti lakótelep területén, valamint parketta felújítás, parketta lakkozás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Alacskai úti lakótelep régiójában jótállással az elvégzett munkára, fix parketta felújítás árral.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése