2018. október 31., szerda

Parketta lerakása Pestszentimre

Parketta lerakása Pestszentimre

Pénztárca kímélő parketta csiszolás Pestszentimre vonzáskörzetében, ezen kívül parketta átrakás, parketta visszabontás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Pestszentimre régiójában garanciavállalással, fix parketta felújítás árral.

Miért ajánlott minket hívni parketta csiszolással Pestszentimre környékén?

  • Korrektek vagyunk (tartjuk magunkat a megbeszéltekhez)
  • Megfizethető parketta lerakást, parketta javítást biztosítunk
  • Akár azonnali parketta felújítást, parketta javítást nyújtunk (Pestszentimre övezetében)
  • Szinte bármikor rendelkezésre állunk
  • Folyamatosan fejlesztett eszközökkel rendelkezünk
  • Régóta dolgozunk a szakmában
  • 100%-os ügyfélelégedettségi garanciával dolgozunk
  • Precizitás a megbeszélt feladatok teljesítésében
  • Többszöri megrendelés esetén kedvezmény
Filozófiánk, hogy nem szeretnénk Önön meggazdagodni, célunk, hogy legközelebb is a mi szolgáltatásainkat vegye igénybe!

Miért válhat elkerülhetetlenné hosszú idő múltán a parketta átrakása Pestszentimre környékén?

A parketta átrakása a legjobb technológia lehet a felpúposodott parketta felújítására.
  • A sok évvel ezelőtt lerakott parketta ragasztása elengedett idővel pl. nedvesedésnek köszönhetően.
  • A parketta nagy területen púposodott fel, ezért indokolt lehet néhány parkettadarab cseréje, ilyenkor okos megoldás lehet a többi parkettaelem átrakással való stabilizálása.
  • A sok éve lerakott parketta darabjai hosszabb idő múltán felpúposodtak, és méretes hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető nyomtalanul.
  • A parkettát rögzítő OSB lemez rögzítése meglazult, emiatt már nem megfelelő a stabilizáló funkció ellátására.
  • A parketta hézagainak kitöltése sokszor elég lehet, akár hosszabb időre is tartós megoldás lehet, de a bombabiztos megoldás a parketta felszedése és újbóli lerakása.
  • A parketta elmozdulásai a leghatékonyabban a visszabontással és újbóli lerakással küszöbölhetők ki.
  • Az átrakás azért is ideális, mert az évek során a parketta színe ”beérik”, és soha nem tudunk éppen ugyanolyat találni, ezért a megöregedett parketta elemek újbóli felhasználásával azonos színű lesz a teljes felület.
felpúposodott parketta javítása Pestszentimre

A parketta átrakás rövid leírása

  1. A parketta átrakásának első lépéseként felbontjuk a parkettát.
  2. A parkettaragasztó maradványainak eltávolítása után sorba kell pakolni a parketta elemeit.
  3. Ha megtisztítottuk az aljzatot, ezután következik a régi parketta visszaragasztása.
  4. A műveletsor záró eleme az újonnan leragasztott parketta csiszolása és több rétegben történő lakkozása.
Parketta átrakását házilag azért nem javasoljuk, mert átrakás közben a parketta meg is sérülhet. A parketta átrakása a legbiztosabb megoldás lehet a kopott parketta javítására. A régen lerakott parketta ragasztása elengedett idővel különböző okok miatt. A parketta nagy felületen sérült meg, ezért szükségessé válhat bizonyos elemek cseréje, ilyenkor okos döntés lehet a többi parkettaelem átrakással való megerősítése. A régi parketta elemei idővel összeszáradtak, és túl nagy hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető esztétikusan. A parkettát rögzítő párnafa rögzítése meglazult, így már nem bizonyul elég erősnek a rögzítő funkció betöltéséhez. A parketta hézagainak kitöltése sokszor elég lehet, akár hosszabb időre is tartós megoldás lehet, de az igazán biztos technológia a parketta felszedése és újbóli lerakása. A parketta mozgásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással szüntethetők meg. Az átrakás azért is javasolt, mert idővel a parketta színe változik, "beérik", és soha nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat szerezni, ezért a régi parketta elemek újbóli felhasználásával nem lesz színeltérés. Parketta felújítási kínálatunk 100%-os elégedettségi garanciavállalással kínáljuk a lent felsorolt feladatokat:
  1. Helyszíni felmérés (Pestszentimre környékén)
  2. Parketta házhozszállítás Pestszentimre
  3. Antik bükk parketta felújítás Pestszentimre
  4. Jarrah parketta csiszolás Pestszentimre
  5. Teak parketta aljzatkiegyenlítés Pestszentimre
  6. Jatoba parketta pótlása Pestszentimre
  7. Kempas parketta lerakása Pestszentimre
  8. Massaranduba parketta nyikorgás megszüntetése Pestszentimre
  9. Nyír parketta szegélyezés Pestszentimre
  10. Szeretnek minket a tiszta munkavégzésünk miatt
  parketta felújítás Pestszentimre Különféle típusú parkettával vállalunk munkát, pl.:
  • Hagyományos parketta
  • Szalagparketta
  • Mozaik parketta
  • Hajópadló
Ha a parketta nincs stabilan a helyén a felújítást csak a megerősítést követően lehet kivitelezni.  

Parketta csiszolás utáni felületkezelés:


Természetes olajozás
Ez az eljárás hangsúlyozza a fa rajzolatát. Otthoni eljárással is gondozható, azonban kicsivel több utólagos törődést követel meg, mint a lakkozott felületű párjaik, ugyanis néha át kell újra kenni a felületet.

Matt lakkozás
Ezzel az eljárással úgy tűnik, mintha a szalagparkettát nyers fából gyártották volna, megnyugtató a talpnak, mert bársonyos tapintása van. A matt lakkozott felületű parketták hosszabb élettartamúak és egyszerűen megőrizhetők jó állapotban.

Selyemfényű lakkozás
A selyemfényű lakkal bevont parketták megtoldják a fa jellegzetességeit úgy, hogy erőteljesebbé teszik a fa természetes mélységét, és természetességet kölcsönöz annak színtónusához. Ennek következtében sokkal ellenállóbb és könnyebben takarítható felületet alakíthatunk ki, kiemeli a fa erezetét.

Pácolt felület
Pácolt felületű parketta: a fehér színtől a csokoládébarnáig vagy akár a feketéig, a természetes színtónusok új színre „festésére” való.

FONTOS TUDNIVALÓK A PARKETTA CSISZOLÁSSAL KAPCSOLATBAN

  1. Amennyiben bármilyen különös eltérést észlel a parkettában (pl. repedezés), javaslatot kérhet telefonon is a lehetséges megoldás tekintetében, ne késlekedjen, hogy egy enyhébb kellemetlenségből komolyabb gond legyen, ugyanis többnyire a teljes felújítás költsége a többszöröse a megfelelő időben elvégzett eljárásnak!
  2. Parketta padlófűtésre csupán abban az esetben alkalmas, ha vékonyabb parkettát használunk burkolatként, különben a fa hőszigetelő képessége miatt nem észlelhető a fűtő hatás.
  3. A munkadíjat általában a parketta láttán számítjuk ki, viszont ez fix marad ezután. A helyszíni felmérésért Pestszentimre környékén nem kell pluszban fizetni.
  4. Felvilágosítást az Ön igényeit meghallgatva végzünk, és a parketta csiszolásra 100%-os elégedettségi jótállást adunk!
  5. A természetes fények a szalagparketta árnyalatának eldöntésekor szintén befolyásoló feltétel lehet. A sötét padló túl sötétnek bizonyulhat a lakáshoz. Másfelől egy sötét szalagparketta barátságos hangulatot teremthet tekintélyes méretű helyiségekben.
  6. Ha strapabíró parkettát kíván lerakatni, akkor jó választásnak tartjuk a csaphornyos parkettát. Ez a legrégebb óta használt parkettaváltozat. Egész anyagában kemény anyagból gyártják. Tipikus mérete 22 mm. A parketta teljes felületét az aljzathoz kell ragasztani. Pl. a fa fajtájától függően lehet oldószeres ragasztót használni. 10 mm-es koptatórétege miatt a legtartósabb parketta.
  7. Aljzatkiegyenlítés előtt körültekintően kell kiválasztani az alkalmazott kiegyenlítő anyagot. Csaphornyos parketta, bambuszparketta vagy laminált padló alá más kiegyenlítőt kell használni, mert nem mindegyik felel meg a ragasztott fa parketta igényeinek. Ezért a hatékony megoldás, ha nem ügyes kontárral végezteti, hanem meghagyja nekünk ezt a műveletet, tudniillik csupán így szavatoljuk munkánk kielégítő minőségét!
  8. Ha festést is kíván a lakásban, akkor a legokosabb döntés a parkettázás előtt megcsináltatni, mert ellenkező esetben a parketta réseibe behatolhat a glettanyag, ami rövidebb és hosszabb távon sem tesz jót.
Facebook oldalunkon időnként kiírjuk a hasznos tanácsokat. Hasznos tanácsok a pácolt parketta fényének konzerválására
  • Ne lépjen rá a frissen pácolt felületre a biztonság kedvéért másfél napig!
  • A pác első ápolása 2-3 napon belül végezhető el.
  • 1 hétig ne tegyen rá nehéz tárgyakat, a lakásban lévő bútorokat csak ezt követően pakolja eredeti helyükre.
  • A parketta mindennapos használatba vételére valójában csak az első 8-10 nap után kerülhet sor, ilyenkor évekig lehet élvezni a szépségét.

Pestszentimre területén dolgoztam már korábban az alábbi ügyfelek kérésére:

  • Családi házak parketta csiszolása
  • Lakótelepek lakásainak felújítása
  • Állami intézmények (pl. iskola) parketta felújítása

parketta csiszolás Pestszentimre

A parkettázás árakról weboldalunk Parkettázás munkadíjak menüjében szerezhet bővebb információkat, csiszolásainkról készült képeket pedig a Referenciamunkákra klikkelve tekinthet meg.
Kedvező árú parketta csiszolás Pestszentimre övezetében, valamint parketta felújítás, parketta lakkozás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Pestszentimre vonzáskörzetében szavatolva a munka tartósságát, korrekt parketta felújítás árral.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése