2019. május 17., péntek

Parketta átrakás vázlatos leírása Gloriett-telep

Parketta csiszolás lakkozás Gloriett-telep

Megfizethető parketta csiszolás Gloriett-telep területén, emellett parketta lerakás, felpúposodott parketta, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Gloriett-telep környékén garanciával, rejtett költségeket nem tartalmazó parketta felújítás árral.

Miért ajánlott minket hívni parketta csiszolással Gloriett-telep környékén?

  • Megbízhatók vagyunk (tartjuk magunkat a megbeszéltekhez)
  • Olcsó parketta lerakást, parketta javítást garantálunk
  • Gyors parketta lerakást, parketta javítást nyújtunk (Gloriett-telep régiójában)
  • Gyakorlatilag folyamatosan rendelkezésre állunk
  • Folyamatosan fejlesztett eszközökkel rendelkezünk
  • Régóta dolgozunk a szakmában
  • Figyelmet szentelünk a lakás tisztaságának
  • Precizitás a vállalt feladatok elvégzésében
  • Többszöri megrendelés esetén diszkontált árak
Csak akkor vagyunk nyugodtak, ha Ön teljes mértékben elégedett a munkánkkal, célunk, hogy továbbajánljon minket barátainak és ismerőseinek!

Miért szükséges hosszú idő múltán a parketta átrakása Gloriett-telep régiójában?

A parketta átrakása a legbiztosabb megoldás lehet a felpúposodott parketta újjá varázsolása érdekében.
  • A több éve lefektetett parketta ragasztása elengedett az idő múlásával sokféle hatás eredményeképpen.
  • A parketta hatalmas területen sérült meg, így szükségessé válhat néhány parkettadarab cseréje, ilyenkor bölcs döntés lehet a többi parkettafa átrakással kivitelezett megszilárdítása.
  • A sok éve lerakott parketta elemei idővel felpúposodtak, és hatalmas hézag jött létre köztük, ami nem tömíthető nyomtalanul.
  • A parkettát rögzítő párnafa mozog, így már nem tesz eleget a megszilárdító funkció betöltéséhez.
  • A parketta hézagainak kitöltése néha elegendő lehet, akár hosszabb időre is megfelelő megoldás lehet, de a leghatékonyabb megoldás a parketta felszedése és újbóli lerakása.
  • A parketta elmozdulásai hosszú távon megnyugtató módon a visszabontással és újbóli lerakással orvosolhatók.
  • A felszedés és újbóli lerakás azért is tanácsos, mert sok idő elteltével a parketta színe változik, és soha nem tudunk pontosan ugyanolyat szerezni, ezért a megöregedett parketta darabok újbóli felhasználásával színazonos lesz a burkolatunk.
öreg parketta átrakása Gloriett-telep

A parketta átrakás rövid leírása

  1. A parketta átrakásának első lépéseként felbontjuk a parkettát.
  2. A parkettaragasztó maradványainak eltávolítása után sorba kell pakolni a parketta elemeit.
  3. Ha megtisztítottuk az aljzatot, ezután következik a régi parketta visszaragasztása.
  4. A műveletsor záró eleme az újonnan leragasztott parketta csiszolása és több rétegben történő lakkozása.
Parketta átrakását házilag azért nem javasoljuk, mert átrakás közben a parketta meg is sérülhet. A parketta átrakása a legbiztosabb műveletsor lehet a kopott parketta felújítására. A régen lerakott parketta ragasztása elengedett idővel különböző okok miatt. A parketta nagy felületen sérült meg, ezért szükségessé válhat bizonyos elemek cseréje, ilyenkor okos döntés lehet a többi parkettaelem átrakással való megerősítése. A régi parketta elemei idővel összeszáradtak, és túl nagy hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető esztétikusan. A parkettát rögzítő párnafa rögzítése meglazult, így már nem bizonyul elég erősnek a rögzítő funkció betöltéséhez. A parketta hézagainak kitöltése sokszor elég lehet, akár hosszabb időre is tartós megoldás lehet, de az igazán biztos technológia a parketta felszedése és újbóli lerakása. A parketta mozgásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással szüntethetők meg. Az átrakás azért is javasolt, mert idővel a parketta színe változik, "beérik", és soha nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat szerezni, ezért a régi parketta elemek újbóli felhasználásával nem lesz színeltérés. Parketta felújítási szolgáltatásaink 100%-os elégedettségi szavatossággal nyújtjuk a következő feladatokat:
  1. Szaktanácsadás (Gloriett-telep területén)
  2. Parketta házhozszállítás Gloriett-telep
  3. Vörös tölgy parketta hézagtalanítás Gloriett-telep
  4. Kőris parketta lakkozás Gloriett-telep
  5. Wenge parketta aljzatkiegyenlítés Gloriett-telep
  6. Iroko parketta javítása Gloriett-telep
  7. Tigerwood tigrisfa parketta lerakása Gloriett-telep
  8. Tölgy parketta nyikorgás megszüntetése Gloriett-telep
  9. Kanadai juhar parketta szegőléc felrakása Gloriett-telep
  10. Az elvégzett munka után feltakarítunk
parkettás mester Gloriett-telep Sokféle parkettával kapunk megrendeléseket, pl.:
  • Hagyományos parketta
  • Szalagparketta
  • Intarzia parketta
  • Parafa padló
Ha nagyon instabil a parketta a csiszolást csak a mozgó elemek rözítése után lehet kivitelezni.

A csiszolást követő felületkezelés:


Természetes olajozás
Ez az eljárás jobban kirajzolja a fa tónusát. Játszi könnyedséggel megóvható az állaga, viszont egy kicsit több gondozást kíván, mint a lakkozott felületű párjaik, mert esetenként át kell újra kenni a felületet.

Matt lakkozás
Az az ember érzete, mintha a szalagparkettát felületkezelés nélküli alapanyagból készítették volna, jó érzés a talpnak, tudniillik puha tapintása van. A matt lakkozott bevonattal rendelkező termékek ellenállóak és simán gondozhatók.

Selyemfényű lakkozás
A selyemfényű lakkal bevont szalagparketták megtoldják a fa jellemzőit olyan módon, hogy kiemelik annak természetes szerkezetét, és barátságos árnyalatot kölcsönöz annak színtónusához. Ennek következtében jelentős mértékben időtállóbb és jobban takarítható felületet érünk el, hangsúlyozza a fa erezetét.

Pácbevonat
Pácolt felületű termék: az átlátszó színtől a csokoládébarnáig vagy akár a feketéig, a természetes színtónusok további kiemelésére szolgál.

HASZNOS TUDNIVALÓK A PARKETTÁZÁSSAL KAPCSOLATBAN

  1. Amennyiben bárminemű szokatlan dolgot észlel a parkettában (pl. rést), kérjen tőlünk tanácsot a probléma megszüntetése végett, ne hagyja, hogy egy enyhébb kellemetlenségből jóval nagyobb ráfordítással orvosolható gikszer legyen, ugyanis többnyire a javítás munkadíja sokkal több lehet az idejekorán lebonyolított beavatkozásnak!
  2. Parketta padlófűtésre kizárólag akkor használható, ha kis rétegvastagságú parkettát rakunk le, ellenkező esetben a fa hőszigetelő képessége miatt nem lehet érezni a padlófűtést.
  3. A költségeket mindig helyszíni felmérés alapján tudjuk megmondani, ahhoz viszont tartjuk magunkat. A munka megtekintéséért Gloriett-telep övezetében nem kell pluszban fizetni.
  4. Telefonos tájékoztatást az Ön által elmondottakat meghallgatva végzünk, és a parketta csiszolásra 1 év jótállást vállalunk!
  5. A helyiség világítása és fekvése a termék árnyalatának meghatározásakor szintén befolyásoló szempont lehet. A sötét padló sötétítheti az egész helyiséget. Ugyanakkor egy sötét szalagparketta barátságos atmoszférát nyújthat tekintélyes méretű lakásokban.
  6. Ha hosszú élettartamú parkettát szeretne otthonába vagy irodájába, akkor javasoljuk a csaphornyos parkettát. Ez ilyen célra a bevált parketta típus. Egész anyagában kemény fából gyártják. Tipikus mérete 22 mm. Az egész parkettát az aljzathoz kell ragasztani. Pl. a méretétől függően lehet oldószeres ragasztót alkalmazni. 1 cm vastagságú koptatórétege miatt a legnagyobb élettartamú parketta.
  7. Padloponozás előtt körültekintően kell megvásárolni a felhasznált kiegyenlítő anyagot. Csaphornyos parketta, bambuszparketta vagy laminált padló alá más kiegyenlítőt kell teríteni, mert nem mindegyik felel meg a ragasztott fa parketta igényeinek. Ezért a legjobb, ha nem ügyes kontárral csináltatja, hanem meghagyja nekünk ezt a műveletet, ugyanis csak így szavatoljuk munkánk kielégítő minőségét!
  8. Ha festetni is szeretne a felújítás részeként, akkor a tiszta ügy a parkettázás előtt megcsináltatni, mert ellenkező esetben a parketta hézagaiba bekerülhet a glettanyag, ami rövidebb és hosszabb távon is tönkreteszi a terméket.
Facebook oldalunkon időnként kiírjuk a hasznos tanácsokat. Ajánlásaink a parketta viaszolás ép állapotának konzerválására
  • Ne lépjen rá a frissen lakkozott felületre 1 napig!
  • A bevonat első takarítása 48-72 órán belül végezhető el.
  • 6-7 napig ne pakoljon rá szőnyeget, a berendezési tárgyakat csak ezután tegye a helyükre.
  • A parketta általános használatba vételére igazán csak az első 8-10 nap elteltével kerülhet sor, ilyenkor sok évig csodálhatja a fényét.

Gloriett-telep régiójában az alábbi megrendelők hívását várom:

  • Családi házak parketta felújítása
  • Lakótelepek
  • Közületek (pl. önkormányzat) parketta felújítása
parketta csiszolás Gloriett-telep

A parketta lakkozás árakról weboldalunk Parkettázás munkadíjak menüjében szerezhet bővebb információkat, csiszolásainkról készült fényképeket pedig a Referenciamunkákra kattintva talál.
Megfizethető parketta csiszolás Gloriett-telep területén, valamint parketta lerakás, parketta lakkozás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Gloriett-telep területén garanciával, átlátható parketta felújítás árral.

Parkettázás Gloriett-telep


Megfizethető parkettázás Gloriett-telep, parketta felújítás, felpúposodott parketta javítása, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Gloriett-telep övezetében garanciavállalással, átlátható parketta átrakás árakkal.
A parketta lerakást megelőzően ki kell szemelni a felhasználás módjához tökéletes parkettát. Emiatt tekintettel kell lenni a következőkre:
  • a fektetés helye (pl. iroda)

  • az igénybe vétel módja (pl. nappali)

A parketta megkövetelt keménysége jelentősen múlik azon, hogy melyik helyiségbe tervezzük fektetni. A parketta esztétikai megjelenése a fajtától (pl. akác, bükk), az árnyalatától, felszínének kialakításától függ.

A parketta lerakása



A parketta lerakása házilag is megoldható, ehhez adunk néhány tanácsot.
  • A parketta szögelése vakpadlóra: ez a lerakási forma manapság ritkán alkalmazott, a parketta szegélyléc szögelése inkább, viszont a parketta elemek lerakása jobbára a következő folyamatot követve gyakoribb.


  • A parketta ragasztása kemény aljzatra: parketta ragasztó segítségével egyenes felületre ragasztják. A betonnak tökéletesen simának kell lennie, ha a szituáció megköveteli aljzatkiegyenlítőt kell teríteni a fektetés előtt.


  • Úsztatott parketta: pl. többrétegű parketta fektetése úsztatott formában történik. A betonra hab alátét kerül, és erre kerülnek az összeillesztett darabok, esetleg ragasztva.


parketta lerakás Gloriett-telep
A parkettát lerakás előtt 2 napig abban a helyiségben kell tárolni, ahová le kell rakni, így az élő anyag alkalmazkodni tud a helyiség klímájához. Vizesblokkban csak különleges parkettát szabad ragasztani.

A parketták többsége nem rakható le fűtött aljzatra, így a padló alatt fekvő fűtési csöveket megfelelően kell szigetelni, ellenkező esetben a parketta károsodhat.

A parkettát teljes felületén le kell ragasztani. A kiváló adhéziót az alapozóval ellátott aljzat garantálja. A ragasztót a betonra fogas kenőlappal kell felhordani. A parketta leragasztása betonra történhet pl. oldószeres ragasztóval. Juhar parketta ragasztása oldószeres ragasztóval szokásos.


sima parketta lerakási minta Gloriett-telep

Parketta lerakási minták



Hagyományos parketta lerakás
A futómintát a fal síkjával párhuzamosan tanácsos lerakni, az egyenes vonalat zsinórozással biztosíthatjuk. A parketta fektetés iránya történhet pl. az ablakra merőlegesen. A parkettákat soronként kell egymáshoz igazítani téglakötésben.


parketta lerakási minták Gloriett-telep
Halszálkás parketta lerakása
Halszálkás lerakáshoz elsőnek a jobbos és balos elemeket felváltva kell kirakni. Az oldalfalhoz eljutva 45 fokban kell leszabni a végeket. Az élő anyag dilatációja miatt a parketta és a falsík közé 10 mm-nyi terjeszkedési rést kell biztosítani, nagyobb helyiségekben ennél nagyobb is lehet.

halszálka minta lerakása


A hézagba faékeket kell helyezni, a parkettta lerakás végeztével a faékek kivehetők, ezután szegélyléccel fedjük le a rést.
A fal felőli parketták rés nélküli illesztése behúzóvassal érhető el.

régi parketta felszedése Gloriett-telep


Parketta lakkozás száradási idő


A parketta leragasztása után ki kell nyitni az ajtókat és ablakokat, hogy a lehető leggyorsabban eltávozzon a ragasztóból származó fölösleges nedvesség. A ragasztó kötésének becsült ideje rendszerint 1 nap, ez az időtartam változhat a páratartalom viszonyok függvényében.


Parketta padlófűtéshez Gloriett-telep


Azon egyszerű oknál fogva, hogy a fa jó hőszigetelő, így padlófűtésre kizárólag 15 mm-nél vékonyabb parkettát fektetnénk. Ezen kívül javasolt olyan fajtákat alkalmazni, amelyek nem hajlamosak a zsugorodásra.


Parketta fajták Gloriett-telep



  • Egyrétegű parketta: a teljes darab egy tömbből áll. Konkrétan lehet pl. lamella parketta vagy intarzia parketta.


  • Többrétegű: rendszerint 2-3 rétegből ragasztották össze. A háromrétegű parkettát sokszor szalagparketta néven is emlegetik. Az ún. duplaparkett két elemből ragasztott csaphornyos parketta. A csaphornyos parkettánál a balos és jobbos elemek többféle lerakási mintákat kínálnak.


  • Felületkezelt parketták: készparketta a neve, ugyanis lerakás után azonnal használatra kész. Az egyrétegű parkettákat túlnyomórészt felületkezelik a lerakás után.


A parketta rendben tartása Gloriett-telep
A parketta anyaga tudniillik elkészült állapotában is élő anyag, ebből adódóan érzékeny lehet a hőingadozásokra vagy a páratartalom fluktuációjára. A parketta porszívózása kitűnő, viszont a bő vizes felmosása kerülendő. Amennyiben a parkettára mégis nagy mennyiségű tisztítószer jut, akkor rögtön fel kell itatni. Csakis alig vizes felmosóronggyal megengedett megtisztítani a parkettát, hogy meggátoljuk a száradást követő összemenést.

A parketta karbantartása olajozással végrehajtható, ezzel kiküszöbölhetjük a kiszáradását és az ebből adódó méretváltozását, recsegőssé válását.

A parketta tartósságának jót tesz, ha a gyártó instrukciója szerinti szereket veszi igénybe nagyjából félévente vagy minden évben egyszer. A parketta tisztítása festés után nedves ronggyal azonnal a legokosabb megoldás. Amennyiben a lefóliázás hiányos, a letakarás alá bejutott pöttyök törlése a célra kialakított padlófényezővel kivitelezhető. A mészfolt ecetes vizes oldattal nagyon rövid idejű áztatás után megszüntethető, viszont ezt követően érdemes szellőztetni. Makacs foltok ellen a WU2 sampon lehet az ellenszer, de utóbbiak csak akkor alkalmazandók, ha más módon nem tudjuk orvosolni a problémát.


Miért szükséges hosszú idő múltán a parketta felszedése és visszaragasztása Gloriett-telep környékén?

A parketta átrakása a legpraktikusabb technológia lehet a régi parketta felújítására.
  • A több éve leragasztott parketta ragasztása elvesztette funkcióját az idő elteltével sokféle hatás eredményeképpen.
  • A parketta kiterjedt felületen kopott el, így szükségessé válhat néhány parkettadarab kicserélése, ilyenkor okos döntés lehet a többi parkettaelem átrakással végzett megerősítése.
  • A sok éve lerakott parketta elemei idővel erősen megkoptak, és túl nagy hézag jött létre köztük, ami nem tömíthető szépen.
  • A parkettát támasztó párnafa elmozdult, ily módon már nem megfelelő a rögzítő funkció ellátására.
  • A parketta hézagainak kitöltése néha elég lehet, akár hosszabb időre is tartós megoldás lehet, de a bombabiztos technológia a parketta átrakása.
  • A parketta elmozdulásai hosszú távon megnyugtató módon a felbontással és visszarakással küszöbölhetők ki.
  • A felszedés és újbóli lerakás azért is ideális, mert az évek során a parketta színe változik, és már nem tudunk éppen ugyanolyat szerezni, így az öreg parketta darabok újbóli felhasználásával színazonos lesz a burkolatunk.
felpúposodott parketta javítása Gloriett-telep

A parketta átrakás vázlatos leírása

  1. A parketta átrakásának kiinduló műveleteként felbontjuk a régi parkettát.
  2. A parkettaragasztó maradványainak megtisztítása után sorba kell pakolni a parketta elemeit.
  3. Amennyiben megtisztítottuk az aljzatot, akkor ezt követi a régi parketta újbóli leragasztása.
  4. A tevékenység befejező eleme az ismét leragasztott parketta megcsiszolása és több rétegben történő lakkozása.
Parketta átrakását házilag azért nem javasoljuk, ugyanis átrakás közben a parketta meg is sérülhet, gyakorlott mesterembernek is oda kell figyelnie erre a kényes műveletsorra. A parketta átrakása a legpraktikusabb műveletsor lehet a régi parketta javítására.
  • A jó ideje lerakott parketta ragasztása elengedett az idő múlásával különböző okokból kifolyólag.

  • A parketta felszínének jelentős része károsodott, ezért lehet, hogy elengedhetetlen jónéhány léc pótlása, ilyenkor racionális választás lehet az elemek átrakással való stabilizálása.

  • A jó régen lefektetett darabok a nap hatására összeszáradtak, és tekintélyes hézag jött létre köztük, ami nem tömíthető esztétikusan.

  • A parkettát rögzítő párnafa rögzítése meglazult, ezért már túl gyenge a feladata teljesítéséhez.

  • A parketta réseinek tömítése sokszor elég lehet, akár tartós megoldás lehet, viszont az igazán megbízható technológia a parketta eltávolítása és ismételt lerakása.

  • A parketta mozgása a leghatékonyabban a eltávolítással és visszarakással védhető ki.

  • A parketta átrakása azért is javasolt, mert idővel a parketta színe változik, és ugyanarról a gyártósorról nem jön le két egyforma sorozat, de a régi parketta elemek ”újrahasznosításával” nem tapasztalunk árnyalatbeli különbségeket.


Parketta csiszolás lakkozás Gloriett-telep

Olcsó parketta csiszolás Gloriett-telep vonzáskörzetében, valamint parketta lerakás, parketta visszabontás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Gloriett-telep területén szavatolva a munka tartósságát, fix parketta csiszolás árakkal.

Miért ajánlott minket hívni parketta csiszolással Gloriett-telep területén?

  • Megbízhatók vagyunk (az adott szó fontos nekünk)
  • Kedvező árú parketta felújítást, parketta lakkozást biztosítunk
  • Rögtön elérhető parketta lerakást, parketta lakkozást kínálunk (Gloriett-telep övezetében)
  • Szinte bármikor hívhat bennünket
  • Modern műszaki felszereltséggel rendelkezünk
  • Régóta dolgozunk a szakmában
  • Kiemelten ügyelünk a helyiség és a lakás állapotának megőrzésére
  • Alaposság a vállalt feladatok intézésében
  • Többszöri megrendelés esetén kedvezmény
Csak akkor vagyunk nyugodtak, ha Ön teljes mértékben elégedett a munkánkkal, célunk, hogy legközelebb is a mi szolgáltatásainkat vegye igénybe!

Miért szükséges hosszú idő múltán a parketta átrakása Gloriett-telep környékén?

A parketta átrakása a leghatékonyabb technológia lehet a felpúposodott parketta javítására.
  • A régen lefektetett parketta ragasztása elvesztette funkcióját az idő múlásával a lakásban kialakuló páraképződés miatt.
  • A parketta hatalmas területen kopott el, ezért szükségessé válhat bizonyos elemek kicserélése, ilyenkor bölcs ötlet lehet a többi parkettafa átrakással történő megszilárdítása.
  • Az öreg parketta darabjai hosszabb idő múltán erősen megkoptak, és túl nagy hézag jött létre köztük, ami nem tömíthető esztétikusan.
  • A parkettát stabilizáló vakpadló rögzítése meglazult, ily módon már nem bizonyul elég erősnek a rögzítő funkció betöltéséhez.
  • A parketta hézagainak kitöltése sok esetben elegendő lehet, akár hosszabb időre is tartós megoldás lehet, de a bombabiztos technológia a parketta felszedése és újbóli lerakása.
  • A parketta elmozdulásai hosszú távon megnyugtató módon a felbontással és visszarakással orvosolhatók.
  • A felszedés és újbóli lerakás azért is ideális, mert sok idő elteltével a parketta színe módosul, és már nem tudunk pontosan ugyanolyat találni, így a megöregedett parketta darabok újbóli felhasználásával árnyalatnyi eltérések sem lesznek.
felpúposodott parketta javítása Gloriett-telep

A parketta átrakás rövid leírása

  1. A parketta átrakásának első lépéseként felbontjuk a parkettát.
  2. A parkettaragasztó maradványainak eltávolítása után sorba kell pakolni a parketta elemeit.
  3. Ha megtisztítottuk az aljzatot, ezután következik a régi parketta visszaragasztása.
  4. A műveletsor záró eleme az újonnan leragasztott parketta csiszolása és több rétegben történő lakkozása.
Parketta átrakását házilag azért nem javasoljuk, mert átrakás közben a parketta meg is sérülhet. A parketta átrakása a leghatékonyabb eljárás lehet a kopott parketta javítására. A régen lerakott parketta ragasztása elengedett idővel különböző okok miatt. A parketta nagy felületen sérült meg, ezért szükségessé válhat bizonyos elemek cseréje, ilyenkor okos döntés lehet a többi parkettaelem átrakással való megerősítése. A régi parketta elemei idővel összeszáradtak, és túl nagy hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető esztétikusan. A parkettát rögzítő párnafa rögzítése meglazult, így már nem bizonyul elég erősnek a rögzítő funkció betöltéséhez. A parketta hézagainak kitöltése sokszor elég lehet, akár hosszabb időre is tartós megoldás lehet, de az igazán biztos technológia a parketta felszedése és újbóli lerakása. A parketta mozgásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással szüntethetők meg. Az átrakás azért is javasolt, mert idővel a parketta színe változik, "beérik", és soha nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat szerezni, ezért a régi parketta elemek újbóli felhasználásával nem lesz színeltérés. Parkettacsiszolási tevékenységeink 1 éves jótállással nyújtjuk az alábbi feladatokat:
  1. Helyszíni felmérés (Gloriett-telep vonzáskörzetében)
  2. Parketta házhozszállítás Gloriett-telep
  3. Brazil teak parketta felújítás Gloriett-telep
  4. Kempas parketta csiszolás Gloriett-telep
  5. Dió parketta aljzatkiegyenlítés Gloriett-telep
  6. Iroko parketta javítása Gloriett-telep
  7. Kempas parketta átrakása Gloriett-telep
  8. Jatoba parketta nyikorgás megszüntetése Gloriett-telep
  9. Vörös tölgy parketta szegélyezés Gloriett-telep
  10. Szeretnek minket a tiszta munkavégzésünk miatt
parkettás mester Gloriett-telep Különböző jellegű parkettával dolgozunk, pl.:
  • Svédpadló
  • Szalagparketta
  • Kétrétegű parketta
  • Parafa padló
Ha a parketta nincs stabilan a helyén a felújítást csak a megerősítést követően lehet elvégezni.

A csiszolást követő parketta pácolás:


Természetes olajozás
Ez a művelet hangsúlyozza a fa tónusát. Otthoni eljárással is karbantartható, azonban valamivel több gondozást követel meg, mint a lakkozott felületű termékek, hiszen időről-időre kezelni kell a felületet.

Matt lakkozás
Az az ember érzete, mintha a szalagparkettát nyers fából készítették volna, jó érzés a talpnak, hiszen selymes tapintása van. A matt lakkozott bevonattal rendelkező szalagparketták tartósabbak és egyszerűen kezelhetők.

Selyemfényű lakkozás
A selyemfényű lakkal bevont parketták bővítik a fa jellemzőit olyan módon, hogy kiemelik a parketta alapanyagának természetes szerkezetét, és természetességet kölcsönöz annak színtónusához. Így jelentős mértékben időtállóbb és simán tisztítható felületet alakíthatunk ki, kiemeli a fa struktúráját.

Pácolt felület
Pácolt bevonatú parketta: a transzparens színtől a sötét árnyalatúig vagy akár a feketéig, a természetes színtónusok új színre „festésére” használható.

PRAKTIKUS INFORMÁCIÓK A PARKETTÁZÁSSAL KAPCSOLATBAN

  1. Amennyiben bárminemű rendellenességet észlel a parkettában (pl. felpúposodás), szívesen adunk útmutatást a teendőkkel kapcsolatban, ne vesztegesse az idejét, hogy egy enyhébb bosszúságból csak teljes cserével kiküszöbölhető gikszer legyen, ugyanis többnyire a teljes felújítás bekerülési költsége a többszöröse az idejekorán véghez vitt megelőzésnek!
  2. Parketta padlófűtésre kizárólag akkor alkalmas, ha kis rétegvastagságú parkettát fektetünk, mert egyébként a fa hőszigetelő képessége miatt nem észlelhető a fűtő hatás.
  3. A munkadíjat mindig helyszíni felmérés alapján adjuk meg, azonban utólag soha nem módosítjuk. A helyszíni felmérésért Gloriett-telep vonzáskörzetében nem kell külön fizetni.
  4. Telefonos tájékoztatást az Ön igényeit meghallgatva végzünk, és a felújításra 100%-os elégedettségi jótállást adunk!
  5. A helyiség világítása és fekvése a padló árnyalatának eldöntésekor szintén döntő szempont lehet. A sötét padló sötétítheti az egész helyiséget. Mindamellett egy sötét padló kellemes atmoszférát nyújthat nagy alapterületű otthonokban.
  6. Ha hosszú élettartamú parkettát kíván lerakatni, akkor melegen ajánljuk a csaphornyos parkettát. Ez a legrégebb óta használt parkettafajta. Teljes keresztmetszetében nemes anyagból gyártják. Tipikus mérete 22 mm. A parketta teljes felületét az aljzathoz kell ragasztani. Pl. a méretétől függően lehet oldószeres ragasztót alkalmazni. 1 cm vastagságú koptatórétege miatt a legstrapabíróbb parketta.
  7. Aljzatkiegyenlítés előtt gondosan kell meghatározni a felhasznált kiegyenlítő anyagot. Csaphornyos parketta, bambuszparketta vagy laminált padló alá más kiegyenlítőt kell alkalmazni, mert más-más szempontoknak kell megfelelniük. Ebből adódóan a legjobb, ha nem ügyes kontárral csináltatja, hanem ránk bízza, mert kizárólag így szavatoljuk munkánk kielégítő minőségét!
  8. Ha festetni is kíván a felújítás részeként, akkor a legokosabb döntés a parkettázás előtt megcsináltatni, mert ellenkező esetben a parketta repedéseibe behatolhat apró piszok, ami rövidebb és hosszabb távon egyaránt káros.
Facebook oldalunkon bizonyos időközönként kiírjuk az éppen futó akcióinkat is. Javaslataink a parketta viaszolás szépségének konzerválására
  • Ne taposson a frissen felújított felületre 1 napig!
  • A viaszréteg első ápolása 2-3 napon belül esedékes.
  • 6-7 napig ne pakoljon rá szőnyeget, a lakásban lévő bútorokat csak ezután pakolja eredeti helyükre.
  • A padló rendes használatba vételére igazán csak az első 8-10 nap elteltével kerülhet sor, ilyenkor sok évig csodálhatja a fényét.

Gloriett-telep környékén az alábbi helyeken vállalok parkettacsiszolást:

  • Családi házak parketta lakkozása
  • Lakótelepek
  • Közintézmények (pl. iskola) parketta felújítása
parketta lerakás-átrakás Gloriett-telep

A parkettázás árakról weboldalunk Parkettázás munkadíjak menüjében olvashat, a legutóbbi munkáinkról készült fényképeket pedig a Referenciamunkákra kattintva talál.
Kedvező árú parketta csiszolás Gloriett-telep vonzáskörzetében, ezen kívül parketta felújítás, parketta lakkozás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Gloriett-telep területén garanciavállalással, átlátható parketta felújítás árral. Kedvező árú parketta lerakás Gloriett-telep régiójában






, emellett parketta felújítás, parketta lakkozás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. szavatolva a munka tartósságát, átlátható parkettázás Gloriett-telep régiójában.

Parketta lerakás Gloriett-telep


Megfizethető parketta lerakás Gloriett-telep, parketta átrakás, parketta lakkozás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Gloriett-telep területén garanciával, korrekt parketta átrakás árakkal.
A parketta lerakása előtt ki kell szemelni a megfelelő típusú parkettát. Ehhez mérten tekintettel kell lenni a következőkre:
  • a felhasználás helye (pl. étterem)

  • az igénybe vétel módja (pl. nappali)

A parketta előírt keménysége nagyban függ attól, hogy melyik helyiségbe szeretnénk leragasztani. A parketta esztétikai megjelenése a fajtától (pl. akác, bükk), színétől, felszínének kialakításától függ.

A parketta lerakása



A parketta lerakása házilag is kivitelezhető, ehhez nyújtunk egy pár hasznos tanácsot.
  • A parketta szegezése párnafára: ez a lerakási forma napjainkban nem nagyon népszerű, a parketta szegélyléc szögelése elterjedtebb, viszont a parketta elemek lerakása jobbára a következő folyamatot követve zajlik.


  • A parketta leragasztása kemény aljzatra: parketta ragasztó segítségével sík felületre ragasztják. Az aljzatbetonnak teljesen egyenesnek kell lennie, ha a szituáció megköveteli aljzatkiegyenlítőt kell alkalmazni a fektetés előtt.


  • Úsztatott parketta: pl. szalagparketta fektetése úsztatott módon történik. A betonra hab alátét kerül, és ezen illesztik össze a parketta elemeket csapolással, esetleg ragasztva.


parketta lerakás Gloriett-telep
A parkettát lerakás előtt 2 napig abban a helyiségben kell tárolni, ahová le kell rakni, így az élő anyag alkalmazkodni tud a helyiség nedvességtartalmához. Fürdőszobában csak arra alkalmas parkettát szabad lerakni.

A legtöbb parketta nem alkalmas padlófűtés fölé, ezért a parketta alatt vezetett fűtési csöveket jól kell szigetelni, nem szakszerű parketta lerakás esetén a parketta tönkre mehet.

A parkettát az egész felületén le kell ragasztani. A megfelelő adhéziót az alapozóval ellátott beton biztosítja. A ragasztót a betonra fogas kenőlappal kell felvinni. A parketta leragasztása betonra történhet pl. kétkomponensű ragasztóval. Juhar parketta ragasztása oldószeres ragasztóval elterjedt.


parketta járólap illesztés Gloriett-telep

Parketta lerakási minták



Hagyományos parketta lerakás
A futómintát az oldalfallal párhuzamosan tanácsos lerakni, az egyenes vonalat zsinórozással biztosíthatjuk. A parketta lerakás iránya történhet pl. a beeső fénnyel párhuzamosan. A parkettákat soronként kell egymáshoz igazítani fél elemmel eltolva.


hagyományos parketta lerakása házilag Gloriett-telep

Halszálkás parketta lerakása
Halszálkás lerakáshoz elsőnek vezérsort kell kirakni. Az oldalfalhoz eljutva 45 fokban kell leszabni a végeket. Az élő anyag természetes mozgása miatt a parketta és a falsík közé 1 cm-es beépítési rést kell hagyni, nagyobb helyiségekben ennél nagyobb hézag is hagyható.

francia halszálka parketta lerakás Gloriett-telep

A hézagba faékeket kell helyezni, a lerakás befejezése után a rögzítő ékek eltávolíthatók, majd takaróléccel takarjuk le a hézagot.
A fal felőli parkettaelemek tökéletes egymáshoz igazítása behúzóvassal érhető el.

parketta dilatációs hézag



A parketta lerakás befejezése


A parketta leragasztása után ki kell nyitni az ajtókat és ablakokat, hogy lehetőleg hamar megszáradjon a parketta. A száradási idő általában 1 nap, ez az időtartam változhat az időjárási viszonyoktól függően.


Parketta padlófűtés fölé Gloriett-telep


Mivel a fa jó hőszigetelő, ezért padlófűtés fölé kizárólag 14 mm-nél vékonyabb parkettát fektetnénk. Ezen túlmenően javasolt olyan fajtákat leragasztani, amelyek nem mennek össze.


Régi parketta típusok Gloriett-telep



  • Egyrétegű parketta: a teljes parketta egyetlen anyagból van. Ez lehet pl. lamella parketta vagy csaphornyos parketta.


  • Többrétegű: többnyire 2-3 rétegből tevődik össze. A 3 rétegű parkettát sokan szalagparketta néven is emlegetik. Az ún. duplaparkett 2 lécből ragasztott csaphornyos parketta. A csaphornyos parkettánál a balos és jobbos lécek sokféle lerakási formákat kínálnak.


  • Felületkezelt parketták: készparketta a neve, ugyanis ragasztás után máris rá lehet lépni. Az egyrétegű parkettákat általában felületkezelik a ragasztás után.


A parketta tisztítása festés után Gloriett-telep
A parketta anyaga már feldolgozott formájában is élő anyag, ennélfogva érzékeny lehet a hőingadozásokra vagy a páratartalom változására. A parketta porszívózása kiváló ötlet, viszont a bő vizes felmosása nem tanácsos. Amennyiben a parkettára mégis túl sok folyadék kerül, akkor azon nyomban el kell távolítani. Csakis alig vizes felmosóronggyal szabad feltakarítani a padlót, hogy megakadályozzuk a száradást követő méretcsökkenést.

A parketta ápolása pasztázással végrehajtható, ezzel elkerülhetjük a kiszáradását és az ebből adódó hézagosodását, pattogóssá válását.

A parketta élettartamának használ, ha a forgalmazó leírása szerinti szereket használja körülbelül 6 havonta vagy minden évben egyszer. A parketta tisztítása festés után nedves ronggyal közvetlenül a munka befejezése után a legjobb. Feltételezve, hogy a lefóliázás nem volt jól megcsinálva, a fólia alá becsöppent flekkek törlése testreszabott padlófényezővel lehetséges. A mészfolt ecetes vizes eleggyel 2-3 perces áztatás után eltüntethető, azonban ezt követően ajánlott szellőztetni. Makacs foltok ellen a WU2 sampon vethető be, de utóbbiak csak jobb híján lehetnek megoldások.


Miért válhat elkerülhetetlenné idővel a parketta felszedése és visszaragasztása Gloriett-telep környékén?

A parketta átrakása a legpraktikusabb technológia lehet a felpúposodott parketta újjá varázsolása érdekében.
  • A sok évvel ezelőtt leragasztott parketta ragasztása elvesztette funkcióját az idő elteltével a lakásban kialakuló páraképződés miatt.
  • A parketta kiterjedt felületen kopott el, így szükségessé válhat néhány parkettadarab kicserélése, ilyenkor bölcs ötlet lehet a többi parkettafa átrakással végrehajtott megszilárdítása.
  • A régi parketta darabjai idővel erősen megkoptak, és túl nagy hézag jött létre köztük, ami nem tüntethető el nyomtalanul.
  • A parkettát stabilizáló OSB lemez mozog, emiatt már nem tesz eleget a megszilárdító funkció betöltéséhez.
  • A parketta hézagainak kitöltése sokszor elegendő lehet, akár hosszabb időre is kielégítő megoldás lehet, de a bombabiztos megoldás a parketta átrakása.
  • A parketta elmozdulásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással küszöbölhetők ki.
  • A felszedés és újbóli lerakás azért is ideális, mert idővel a parketta színe teljesen más árnyalatú lesz, és már nem fogunk tudni éppen ugyanolyat szerezni, ezért a megöregedett parketta elemek újbóli felhasználásával nem lesz színeltérés.
öreg parketta átrakása Gloriett-telep

A parketta átrakás rövid ismertetése

  1. A parketta átrakásának elsődleges műveleteként felszedjük a korábbi burkolatot.
  2. A parkettaragasztó maradványainak eltávolítása után rendezni kell a léceket.
  3. Miután megtisztítottuk az aljzatot, akkor következik a régi parketta visszaragasztása.
  4. A műveletsor záró lépése az ismét leragasztott parketta csiszolása és három rétegben való lakkozása.
Parketta átrakását házilag nem szoktuk tanácsolni, mert ennek során korábban lerakott parkett könnyen károsodik, gyakorlott mesterembernek is oda kell figyelnie erre a kényes műveletsorra. A parketta átrakása a legbiztosabb megoldás lehet a régi parketta felújítására.
  • A régen lerakott parketta ragasztása elengedett az idő múlásával különféle okokból kifolyólag.

  • A faburkolat nagy kiterjedésben sérült meg, ezért lehet, hogy elengedhetetlen több darab pótlása, ilyenkor racionális választás lehet az elemek átrakással történő megerősítése.

  • A régi parketta elemei a nap hatására teljesen kiszáradtak, és hatalmas hézag jött létre köztük, amit nehezen lehet eltüntetni.

  • A parkettát rögzítő rögzítőléc odaerősítése meglazult, így már már túl gyenge a leszorító rendeltetésének betöltéséhez.

  • A parketta réseinek tömítése gyakran kielégítő, akár tartós megoldás lehet, viszont a ténylegesen megbízható technológia a parketta felbontása és visszarakása.

  • A parketta mozgása hatásos módon a felszedéssel és ismételt lefektetéssel küszöbölhető ki.

  • A parketta átrakása azért is jó megoldás, mert az idő előrehaladtával a parketta más árnyalatot vesz fel, és soha nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat szerezni, ennek megfelelően a régi parketta elemek ”újrahasznosításával” nem tapasztalunk árnyalatbeli különbségeket.


Megfizethető parketta lerakás Gloriett-telep területén






, valamint parketta felújítás, parketta visszabontás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Gloriett-telep régiójában szavatolva a munka tartósságát, fix parketta felújítás árral.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése